Levandos iš Provanso

  • eor 85411-2-1

    Provansas – interjero ir maisto madas diktuojantis pietų Prancūzijos kraštas. Provansas įsimenamas dėl ryškios saulės, daugybės kvapų ir garsų, o aukštai kalnuose ir įkalnėse besidriekiantys levandų laukai daugelį atvykėlių tiesiog užburia. Neaprėpiamo ploto besidriekiantys violetinės spalvos levandų laukai ir nuolatinis gėlių aromatas sukuria šio krašto unikalumą.
    Visame pasaulyje vertingiausiomis laikomos prancūziškos levandos. Provanso levandų savybes suformuoja ypatingas mikroklimatas: jūra, saulėtas dangus, žvarboki pavasariai, nedidelis kritulių kiekis, aukšti kalnai ir specifinė labai skurdi žemė – kalkakmeniai. Dėl šio klimato levandos pasižymi ypatingomis vaistinėmis savybėmis

    Levandos atkeliavo iš Provanso – Dromo - Prancūzijos departamento šalies vakaruose, Ronos Alpių regione. 130 hektarų plote įsikūrusiame ūkyje, Albion plynaukštėje, aistringi ūkininkai puoselėja ir kultivuoja levandas. Šeimos verslas iš kartos į kartą perduodamas nuo 1905 m.
    Levandos sodinamos rankomis. 1 hektaro užsodinimui reikalinga 13000 daigų.
    Levandų laukai Provanse žydi birželio-liepos m. Po pirmojo žydėjimo liepos pradžioje levandų puokštės specialiu pjūklu nupjaunamos. Nupjautos puokštės paliekamos laukuose išdžiūti 4-5 dienas. Tada surenkamos ir sandėliuojamos iki žiemos. Per šaltąjį sezoną jos išvalomos, kalibruojamos ir paruošiamos eksportui.
     

    Levandų puokštė
    630 su PVM
    899 Sutaupykite 269